Новини

На Чернігівщині розслідують обставин смертельної ДТП за участю поліцейського автомобіля

17 вересня на автодорозі у Прилуцькому районі сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув працівник поліції. 

Як повідомили у поліції Чернігівської області, відомо, що службовий автомобіль групи реагування патрульної поліції рухався з увімкненими проблисковими маячками за легковим автомобілем Audi, який створював аварійну обстановку на дорозі для інших учасників дорожнього руху. Зафіксовано, що водій Audi рухався з перевищенням швидкості та ледве не зіткнувся з рейсовим пасажирським автобусом і ще одним легковиком. Від очевидців події надійшло повідомлення про це на спецлінію 102.

Читайте також: Смертельна ДТП біля Чернігова: позашляховик збив велосипедистку

Відпрацьовуючи виклик, поліцейські групи реагування патрульної поліції рушили за водієм Audi, який проігнорував вимогу про зупинку та втік з місця події. Водій поліцейського авто, перебуваючи у аварійній обстановці, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілеv Lincoln.

Внаслідок ДТП водії обох автомобілів зазнали травм та були госпіталізовані, а поліцейський, який перебував на пасажирському місці, загинув. Пасажирка авто Lincoln значних травм не зазнала.

Керманича Audi поліція затримала у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлено, що водій перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння та неодноразово був позбавлений права керування авто за водіння в нетверезому стані, в тому числі й на момент ДТП.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину за частиною 3 ст. 286-1 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого). Суд арештував підозрюваного без права внесення застави.

Крім того, за фактом дорожньо-транспортної пригоди ГУНП в Чернігівській області триває службове розслідування, в рамках якого діям поліцейських буде надано правову оцінку.

Досудове розслідування триває.