Новини

Чернігів допомагатиме 3-й штурмовій бригаді

Громада Чернігова допомагатиме воїнам 3-ої штурмової бригади. Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Як зазначив Ломако, це бригада вмотивованих, навчених, професійних воїнів. Вони захищають Україну на найбільш складних напрямках – у 2022-му це був Київ, далі Херсонщина, Бахмут, Авдіївка, Красногорівка.

Читайте також: Чернігів отримав від партнерів нову спецтехніку

Домовилися про співпрацю за напрямком рекрутингу та допомогу цій бригаді. Перший внесок нашої громади – 3 млн грн, – написав Ломако.

За інформацією пресслужби міської ради, рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

-Голосуємо зміни, які стосуються ЗСУ. Виділяємо субвенцію у розмірі трьох мільйонів гривень для третьої штурмової. І вони ще звернуться за допомогою у вигляді дронів та тепловізорів, а цю субвенцію будуть використовувати на зброю, яка вражатиме ворога. 

-Також у мене було спілкування з новопризначеним командиром 1-ої окремої танкової Сіверської бригади. Зараз їм виділяємо дві субвенції – півтора мільйона гривень на ремонт техніки і 20 мільйонів гривень на системи РЕБ та антидронові рушниці, – пояснив Ломако. 

Кошти отримають і Сили територіальної оборони України у Чернігівській області  понад вісім мільйонів гривень для придбання обладнання. 

– Разом з цими коштами вже буде сума понад 250 мільйонів гривень, які направлені на допомогу ЗСУ з бюджету громади Чернігова. Якщо сюди додати «військове» та «силове» ПДФО, яке також пішло в напрямку підтримки військових частин та допомогу державі у виробленні зброї, то це вже майже 1,1 мільярд гривень громада Чернігова направила на наближення перемоги України, – зазначає в.о. очільника Чернігова.