Новини

Covid на Чернігівщині: за тиждень захворіли 555 мешканців області

За минулий тиждень на Чернігівщині зареєстровано 555 випадків захворювання на COVID-19.  Це на 2 більше попереднього тижня. Серед захворілих 78 дітей, що на 15 більше попереднього тижня.

Про це повідомили у Чернігівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: На Чернігівщині за тиждень ліквідували 177 пожеж, у вогні загинуло троє людей

До закладів охорони здоров’я області госпіталізовано 46 осіб, що менше попереднього тижня на 24.

Найбільше випадків зареєстровано у Чернігівській (144), Ніжинській (114), Менській (27), Носівській (19), Н-Сіверській (18) та Прилуцькій (18) територіальних громадах.

Симптоми коронавірусної хвороби – це симптоми загальні для всіх респіраторних захворювань: лихоманка, кашель та задишка, втома та слабкість, біль у м’язах та суглобах, головний біль, втрата нюху та смаку, нежить та біль у горлі, може бути розлад травлення.

В групі ризику: особи віком від 65 років; з хронічними хворобами легень або астмою; з серйозними серцевими захворюваннями; цукровим діабетом, нирковою недостатністю та захворюваннями печінки, муковісцидозом; з ВІЛ/СНІД; хворі на онкологію; особи, які нещодавно перенесли трансплантацію; вагітні.

У будь-якому випадку захворювання громадян просять не займатися самолікуванням, а звернутися до свого сімейного лікаря, який направить на необхідні обстеження для встановлення діагнозу і призначить відповідне лікування.

Коронавірусна хвороба (COVID-19) небезпечна своїми ускладненнями: плеврити, пневмонії, полінейропатії (ураження периферійних нервів), тромбоз судин та інше.

Після одужання особи тривалий час скаржаться на втому, порушення пам’яті, сну.

Найкращий захист від коронавірусної хвороби (COVID-19) – це вакцинація.

Вакцинацію від коронавірусної хвороби (COVID-19) можна зробити безкоштовно у закладах охорони здоров’я. В області є достатня кількість вакцини від COVID-19 – Comirnaty, виробник Pfizer Belgium.