Новини

На Чернігівщині виявили незаконну вирубку дерев на 1 млн. 400 тис. грн

Фахівцями відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу виявлено незаконну вирубку дерев різних порід, переважно сосна звичайна сироростуча в полезахисній смузі за межами села Погорільці Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

Екоінспекцією у Чернігівській області здійснено розрахунок розмірів збитків, заподіяних внаслідок незаконної рубки на суму 1 млн. 400 тис. грн. та направлено заяву до Новгород-Сіверського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань в порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, з подальшим встановленням осіб, які здійснили рубку, з метою притягнення їх до відповідальності та відшкодування заподіяних збитків.

По даному факту відкрите кримінальне провадження за частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України. На даний час слідство триває.

Важливо: полезахисні лісові смуги мають загальноекологічне значення. Під їх захистом зменшується швидкість вітру, забезпечується снігозатримання, захищаються ґрунти від ерозії. Це сприяє збереженню та покращенню родючості ґрунтів, що підвищує врожайність сільськогосподарських культур.

За інформацією Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.