Новини

Чернігівщина провела в останню путь двох захисників

Старший сержант Данильчук Іван Іванович

Народився 29 серпня 1980 року у селі Максимівка на Чернігівщині. Навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів у селі Рожнівка. Продовжив навчання у Київському фаховому коледжі транспортної інфраструктури. Після навчання за фахом «зварювальник» працював на Дарницькому вагоноремонтному заводі «Українська залізниця». Працював також у комунальному підприємстві майстром очисних споруд.

Військовий шлях розпочав ще у 2014 році, брав участь в АТО. За час служби був відзначений нагрудним знаком «Учасник АТО», нагрудним знаком «Золотий хрест», медаллю «За звитягу та вірність».

У квітні 2022 року вкотре став на захист Батьківщини. Служив на посаді головного сержанта-командира танка. Під час виконання чергового бойового завдання на Луганщині отримав тяжке поранення, внаслідок якого загинув 8 серпня 2024 року.

Попрощалися з воїном та поховали його у Прилуках 13.08.2024 року.

Солдат Чайка Дмитро Олександрович

Народився 13.05.1993 року у Києві. Навчався у місцевій школі №225, професійну освіту здобував у столичному технікумі. Після цього пов’язав своє життя зі службою у складі ДСНС. Захоплювався футболом та настільним тенісом, брав участь у змаганнях, займав призові місця.

В умовах повномасштабної війни боронив Україну на посаді кулеметника.

06.08.2024 під час виконання бойового завдання на Донеччині отримав поранення, яке виявилось несумісним з життям.

Попрощалися з воїном та поховали його 13.08.2024 року у місті Носівка.