Новини

Мешканці Чернігівщини за минулий сезон заборгували ОТКЕ понад 76 мільйонів гривень

Більше 3 тис. споживачів погасили заборгованість за спожиті послуги в липні.

На початок липня поточного року борг населення Чернігівщини перед “Облтеплокомуненерго” за спожиті послуги перевищив 166,6 млн грн. За результатами проведеної роботи зі споживачами, сума заборгованості зменшилась майже на 5 млн. Станом на 1 серпня цього року вона складає 161, 7 млн.

Читайте також: У Чернігові за порушення ПДР зупинили водія з підробним посвідченням

Про це повідомляє пресслужба АТ «Облтеплокомуненерго» на сторінці у ФБ.

Понад 76 млн грн – це заборгованість за опалювальний сезон 2023-2024 рр. Решта – борги попередніх періодів.

-Якщо споживач у скрутному становищі, пропонуємо укласти договір реструктуризації. Та, найбільш дієвий спосіб повернення боргу – звернення до суду і стягнення його в примусовому порядку. Так, станом на сьогоднішній день, до судів області було скеровано 670 справ боржників. За рішенням суду вони мають сплатити понад 5,8 млн грн, – розповіла керівниця Департаменту “Теплозбут” АТ “ОТКЕ” Марія Романова.

Як зазначають в ОТКЕ, наявна заборгованість негативно впливає на хід ремонтної кампанії. Понад 76 млн грн, які споживачі не доплатили за послуги, отримані в минулому сезоні, могли б забезпечити заміну 47 км теплових мереж на сучасні енергоефективні трубопроводи. А це третина мереж Чернігова або п’ята частина всіх мереж області.