Новини

Франція прийматиме зимові Олімпійські Ігри 2030 року

Французькі Альпи обрані місцем проведення XXVI Олімпійських та Паралімпійських зимових ігор 2030 року. Це рішення було прийнято членами Міжнародного олімпійського комітету під час 142-ї сесії МОК у Парижі.

Про це повідомляє НОК України.

Читайте також: єРобота на Чернігівщині: грантовими програмами скористалися 360 мешканців

Президент МОК Томас Бах зазначив, що делегація, яка представила заявку Французьких Альп, підтвердиа своє прагнення до проведення Олімпійських та Паралімпійських зимових ігор 2030. Франція щоразу піднімає планку досконалості під час організації спортивних заходів. Тому потрібно підтримувати цю модель майбутнього: інноваційну, амбітну, з урахуванням екологічних питань та доступності.

МОК впевнений, що Франція організує проведення зимових Олімпійських ігор з тією ж креативністю та витонченістю, які спостерігаються в Парижі під час Літніх Ігор-2024.

Це вже четверті зимові Олімпійські Ігри, які прийматиме Франція. У 1924 році Олімпіада відбулась у Шамоні, у 1968-му — в Греноблі, а у 1992-му — в Альбервілі.

Нагадаємо, 26 липня у Парижі відбудеться церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор-2024. ХХХІІІ ігри триватимуть до 11 серпня. Понад 10,5 тисяч спортсменів змагатимуться у 32 видах спорту за 329 комплектів нагород.

Чернігів на Іграх представлятиме наша стрільчиня Олена Костевич. Це вже шоста Олімпіада у кар’єрі уславленої спортсменки. Тричі Олена ставала бронзовою призеркою Ігор, а в Афінах у 2004 стала володаркою олімпійського «золота».

У Парижі Олена Костевич змагатиметься у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 та 25 метрів, а також у змішаному командному турнірі з 10 м.