Новини

«Оновила дані» і втратила 60 тисяч гривень: мешканку Ніжина ошукали шахраї

До поліції Чернігівщини надійшло звернення ошуканої мешканки м. Ніжин, в якої під приводом оновлення даних клієнтів у базі мобільного оператора невідома зловмисниця заволоділа грошима з банківського рахунку в сумі понад 60 тисяч гривень.

Про це повідомили у поліції області.

Читайте також: У Чернігові патрульні зупинили водія з підробним посвідченням

Потерпіла розповіла поліцейським, що до неї зателефонувала незнайомка, яка назвалася представницею технічних служб її мобільного оператора. Співрозмовниця заявила жінці, що її сім-картка застаріла, та запропонувала оновити свої дані у базі оператора.

Не відчувши небезпеки, потерпіла слухняно виконала вказівки фейкової представниці телефонної компанії і передала всі свої персональні дані. Невдовзі після цього сім-картку заявниці було заблоковано, а ще трохи згодом жінка дізналася, що з прив’язаного до її номеру банківського карткового рахунку зникли всі гроші в сумі понад 60 тисяч гривень.

За цим фактом поліцейські Ніжинського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.