Новини

У Чернігівського прикордонного загону новий керівник: що відомо?

Полковника Олександра Павлика призначили новим керівником 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого.

Про це  повідомляє “Північний кордон. Держприкордонслужба” на своїй Facebook-сторінці.

Читайте також: Поїхав по гриби: на Чернігівщині знайшли дідуся, який понад добу блукав по лісу

Як зазначається, Олександр Павлик народився у Вінниці. У 2002 році він прийняв військову присягу на вірність народу України. У 2006 році закінчив Національну академію ДПСУ імені Богдана Хмельницького, здобувши знання і навички офіцера. У 2018 році здобув магістерський рівень вищої освіти за напрямком “Охорона та захист державного кордону”.

Офіцерську кар’єру розпочав у прикордонних підрозділах Західного регіонального управління. Згодом обіймав керівні посади різних рівнів у Східному, Західному та Південному регіональних управліннях ДПСУ. На початку повномасштабного вторгнення та активних бойових дій у Чернігівської області обіймав посаду начальника штабу 105-прикордонного загону.

До призначення керівником Чернігівського прикордонного загону, Олександр Павлик обіймав посаду начальника Бердянського прикордонного загону, який наразі виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку.

Нагадаємо, що до цього очільником 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого з Чернігівщини був полковник Роман Кігівчак, якого на цю посаду призначили в кінці грудня 2023 року.