Відео дня

Звернення в.о. Чернігівського міського голови Олександра Ломако шодо ракетного удару по місту

Featured Video Play Icon

Сьогодні Чернігів пережив жахливий ракетний удар російських терористів. О дев‘ятій ранку три ворожі ракети вдарили по цивільній та соціальній інфраструктурі. Є багато руйнувань, на жаль , є жертви.

Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким усіх загиблих. Мною підписано розпорядження про оголошення 18 квітня Днем жалоби.

На жаль, відомо про 17 людей, яких сьогодні в Чернігові росія вбила своїми ракетами. 78 осіб звернулися до лікарень, вони отримали всю необхідну допомогу. Понад 40 осіб госпіталізовано.

З перших хвилин після удару на місці працювали всі необхідні служби. Хочу подякувати рятувальникам, медикам, поліцейським, всім комунальним службам міста за злагоджену та чітку роботу з ризиком для власного життя.

Дякую всім чернігівцям, які відгукнулися на заклик здати кров для постраждалих; волонтерам, які долучилися до ліквідації наслідків. Всі – як один. Разом. Як і має бути.

Створений та працює оперативний штаб. На місці розгорнуті намети, в яких постраждалі можуть отримати всю необхідну інформацію.

Пошкоджень зазнали понад 20 багатоквартирних будинків. Там уже працюють міські служби, щоб швидко надати необхідну допомогу.

Сьогодні я зустрівся з представниками наших міжнародних партнерів, які вже долучаються до допомоги чернігівцям, за що ми надзвичайно вдячні. Завтра в місті запрацює центр допомоги, куди зможуть звертатися люди з постраждалих будинків та отримувати матеріальну допомогу.

Сьогоднішньої трагедії в Чернігові могло б не статися, якби Україна мала більше засобів протиракетної оборони. Зволікання наших західних партнерів призводить до зростання кількості невинних жертв в Україні.

Щирі співчуття рідним та близьким загиблих.

Одуження постраждалим.