Новини

На Чернігівщині через підйом води в річках підтоплено понад 130 домогосподарств

 Через підйом рівня води  у р. Дніпро сталося підтоплення 131 дворогосподарства у 4 населених пунктах Чернігівського району (с. Мньов, с. Пустинки, смт Радуль та смт Любеч), підтоплень житлових будинків немає. Підтоплено також ділянку автодороги Пустинки- Рудня (довжина підтоплення 150 м, висота води до 40 см), транспортне сполучення здійснюється за допомогою автомобілів підвищеної прохідності.

Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОВА.

Читайте також: Синоптики попереджають про повінь на Чернігівщині: оголошено червоний рівень небезпеки

Окрім цього, через підвищення рівня води у Десні припинено транспортне сполучення до 3 населених пунктів Новгород-Сіверського району(с. Бирине, с. Підгірне та с. Прокопівка). Транспортне сполучення здійснюється зі сторони Сумської області.

Тимчасово припинено рух транспортних засобів тимчасовою переправою на автодорозі М 02 Кіпті-Глухів-Бачівськ біля м. Батурин Ніжинського району. Тут розлився Сейм. Рух транспорту до 8 населених пунктів Ніжинського району здійснюється зі сторони Сумської області.

Нагадаємо: синоптики Чернігівського обласного центру з гідрометеорології оголосили попередження ІІІ рівня небезпеки про небезпечні гідрологічні явища на річках Дніпро, Десна та Снов. 23-26 січня спостерігатиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж річок та затоплення житлових будинків ряду сіл у Чернігівському, Новгород-Сіверському та Корюківському районах.