Новини

40 років без кумира: на Голубих озерах пролунали пісні Висоцького

25 липня, у день смерті поета, музиканта і актора Володимира Висоцького, на «Голубих озерах» відбувся вечір-пам’яті «40 років без кумира». У концерті брали участь відомі київські барди Дмитро Долгов, Олександр Кропельницький, Владислав Бондарьков, Олександр Руденко та чернігівський виконавець Тарас Тарасенко.

У останньому вірші Висоцького є такі строки: «Мне есть что спеть, представ перед Всевышним…». За коротке життя Володимир Висоцький так і не побачив свою першу платівку-гігант, яку записував на фірмі «Мелодія», свою поетичну збірку, виставу за своїми творами. Тодішня радянська влада його не визнавала. Навіть інформацію про смерть поета надрукували лише дві нецентральні газети, але попрощатися з кумиром прийшли сотні тисяч людей.

 Володимир Висоцький і після смерті продовжує об’єднувати людей та покоління, бо співав він про кожного з нас. На «Голубих озерах» зібрались ті, кого не залишає байдужим його талант, його погляди. Барди співали знайомі і незнайомі пісні, розповідали свої історії, пов’язані з творчістю Висоцького. Концерт-пам’яті пройшов у теплій та душевній атмосфері.