Новини

COVID-19: найважливіше на 8 серпня

Станом на ранок 8 серпня в Україні 79 750 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1879 летальні, 43 655 пацієнтів одужало. 

Повідомляє Міністерство охорони здоров ’я України.

За добу зафіксовано 1489 нові випадки. Загалом проведено 1 154 378 тестування методом ПЛР. За добу в Україні одужав 600 пацієнт.

За данними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 13:00 суботи 8 серпня в області зафіксовано 28 нових випадків підтвердженого діагнозу COVID-19. Захворювання виявлено у восьми прилучан та шести чернігівців. А також чотири випадки виявлено у Бахмацькому районі, по два зафіксовано у Ніжині, Варвинському, Ніжинському, Корюківському районах.

Семеро з них перебувають на госпіталізації в Козелецькій ЦРЛ, Ніжинській ЦМЛ, Прилуцькій ЦМЛ, інші знаходяться на амбулаторному лікуванні.

У Прилуцькій лікарні помер 65-річний пацієнт, у якого підтверджено COVID-19.  Він мав супутні патології, що ускладнили перебіг коронавірусної хвороби. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого.

Ще 4 пацієнти одужали від COVID-19. ПЛР-тести підтвердили відсутність захворювання у прилучанина та чернігівця, у одного жителя Ріпкинського та одного – з Носівського районів.

Перебували на госпіталізації в Ніжинській ЦМЛ, Прилуцькій ЦМЛ та обласній дитячій лікарні.

Підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19 в області – 993

з них:

–        616 пацієнтів одужало,

–        305 знаходяться на амбулаторному лікуванні,

–        52 перебуває на госпіталізації в ЗОЗ, 1 хворого госпіталізовано до Києва з Прилук;

–        15 летальних випадків (1-Борзнянський район, 6-Варвинський район, 1-Носівський район; 1-Прилуцький район, 2-м.Прилуки, 4-м. Чернігів);

–        5 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19 (1-Борзнянський район, 4-м.Чернігів).

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 290 ПЛР-досліджень та 192 ІФА-тестів.

Закликаємо дотримуватись соціальної дистанції, правил особистої гігієни, уникати скупчення людей та використовувати захисні маски у громадських місцях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації