Новини

21 травня – які свята відзначають в Україні та світі

Сьогодні, 21 травня, Міжнародний день чаю. Віряни вшановують пам’ять святої Олени.   818-й день війни в Україні.

21 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день чаю.  Цей день був заснований з ініціативи Організації Об’єднаних Націй 19 грудня 2019 року. Метою цього свята є привернення уваги до проблем продажу чаю, положення працівників чайних виробництв, складнощів, що виникають у малих виробників у боротьбі з великими корпораціями, а також популяризація чаю як напою.

Читайте також: Подробиці вечірньої ДТП на проспекті Левка Лук’яненка

Також 21 травня Всесвітній день медитації. Це неофіційне, але актуальне свято в наш час, коли темп життя стає все швидшим. Метою цього дня є залучення людства до медитативної практики, самопізнання, наголошення на необхідності очищення розуму та знаходження часу для себе.

А ще 21 травня Міжнародний день космосу. Цей день є визнанням величі космосу та людського прагнення до його дослідження. Ідея свята належить американському астронавту Енді Томасу, і унікальність цього свята полягає в тому, що про його заснування було оголошено не на Землі, а в космічному просторі.

21 травня Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку. Цей день був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 2002 року і вперше проводився 2003 року. Основна мета цього свята — дати людям можливість усвідомити глибину та різноманітність національної культури, не тільки своєї країни, але й інших народів світу.