Новини

2024 – рік Зеленого Дракона: чого чекати від господаря року?

До Нового року залишилося три дні. Вже відомо, що 2024 рік буде під заступництвом Зеленого Дерев’яного Дракона. Цей знак, за Східним календарем, вважається одним із найсильніших знаків китайського зодіаку.

Він символізує силу, міцність та енергію. Дерево (дракон дерев’яний) – це особлива стихія, яка уособлює зростання та розвиток, нове життя. Зелений – це колір позитиву, розквіт природи та енергія.

Рік Дракона, згідно зі Східним календарем, розпочнеться 10 лютого 2024 року і завершиться 28 січня 2025-го.

Читайте також: Традицію Щедрого вечора визнали нематеріальною культурною спадщиною України

Що означає рік Дракона

Рік Зеленого Дерев’яного Дракона має бути вдалим і щасливим. Для багатьох він стане періодом кар’єрного зростання, розширення сім’ї, поліпшення фінансового добробуту. Головними кольорами року будуть відтінки зеленого, які вигідно поєднуються з червоними та коричневими кольорами.

Оскільки головна стихія року – дерево, воно символізує фізичне та духовне зростання. Саме тому удача супроводжуватиме впевнених у собі людей, які мають чіткі та благородні цілі.

Дуже важливо пам’ятати, чий рік 2024, щоб правильно його провести. Дракон – стійка, терпляча і мудра істота. Щоб завоювати прихильність символу року, у 2024 році важливо:

  • рости духовно;
  • переглядати свої пріоритети;
  • відмовитися від прив’язки до матеріального;
  • змінити спосіб життя;
  • не боятися змін.

Згідно з китайською мудрістю, Дракон допомагає цілеспрямованим людям, які прагнуть саморозвитку і не бояться робити помилки. Однак духовне зростання не буває простим, і без життєвих випробувань неможливо стати кращим.

Хоч Дракон мудрий і терплячий, але він все ще залишається могутньою істотою, яку злити не слід. Але якщо відноситися до нього з повагою, то він допоможе подолати будь-які перешкоди і вийти з будь-яких ситуацій цілими і неушкодженими.

Зелений Дерев’яний Дракон: у чому зустрічаємо рік

2024 можна зустріти, наприклад, в сукні-кімоно з широкими рукавами. Підійде красиве вечірнє вбрання з атласу, парчі та шифону. Новорічне плаття можна прикрасити паєтками та кристалами, які нагадують луску Дракона. Найвдаліші кольори для вбрання – це зелений, срібний і білий.

Новорічний стіл 2024 – що подавати 

Зелений Дерев’яний Дракон, під символом якого пройде прийдешній рік – дуже особливий. Це єдина міфічна істота з усіх 12 тварин китайського гороскопу і одна – з найбільш шанованих. На Сході Дракон асоціюється з аристократією і вважається покровителем імператорів. І ще в нього складний і владний характер, тому зі змієм краще не вступати в жодні дебати щодо новорічного меню, а просто приготувати те, що він найбільше любить.

Ось що потрібно включити за можливості у святкове меню:

  • риба, морепродукти – улюблені ласощі вогнедишного змія;
  • червоне м’ясо (свинина, яловичина);
  • птиця – індичка, качка, гусак;
  • страви з додаванням гострих спецій – наприклад, часнику, гострого червоного перцю, імбиру, а також гвоздики й анісу;
  • страви з рисом.

До цього списку можна додати твердий сир, свіжу зелень, доречними будуть і незвичайні страви на Новий рік.

Окрім цього, на столі обов’язково мають бути свіжі фрукти, особливо апельсини – вони уособлюють достаток, і мандарини.

На святковий стіл у рік Дракона не варто подавати страви із зайця або кролика – це може образити міфічного покровителя року, адже за однією з легенд Дракон врятував цю тварину від біди.

Відвертає ніс вогнедишний і від курки – для нього це занадто проста їжа, а також від напівфабрикатів і консервів – Дракон віддає перевагу натуральній їжі.