Новини

1000 за вакцинацію: люди похилого віку зможуть витратити кошти на ліки

Кошти, які виплачуються повністю вакцинованим проти коронавірусу в межах програми “єПідтримка”, люди віком від 60 років зможуть витратити на соціальні потреби, зокрема на придбання ліків.

Про це 13 грудня повідомив президент Володимир Зеленський під час селекторної наради. Він також нагадав, з 19 грудня повністю вакцинованим українцям буде нарахована одна тисяча гривень. Вони зможуть витратити ці кошти на напрямки, які найбільше постраждали від пандемії, – записатися в спортзал, піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, придбати книги.

«Водночас, дослухавшись до побажань наших громадян поважного віку, для яких важливою є підтримка здоров’я, зокрема в умовах пандемії, було ухвалено рішення додати до переліку доступних товарів ще й ліки»,- зазначив президент.

Нині Міністерство цифрової трансформації доопрацьовує технічні можливості для того, щоб купівля ліків за передбачені за щеплення кошти стала доступною з січня наступного року.

Нагадаємо, програма “єПідтримка” стартує з 19 грудня. На неї виділили 8 мільярдів гривень. За 1000 грн можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення, а також купити книги.

Щоб отримати тисячу гривень, яка передбачена для вакцинованих українців, потрібно вже зараз  згенерувати сертифікат в застосунку “Дія”. Гроші почнуть виплачувати з 19 грудня. Їх можна буде витратити протягом чотирьох місяців з моменту надходження.