Новини

10 одиниць техніки вийшли прибирати перший сніг

Сьогодні, 2 грудня, 10 одиниць техніки Комунального підприємства “Зеленбуд” Чернігівської міської ради вийшли вранці на розчистку паркових територій і міських бульварів, аби перший сніг і легка ожеледиця не створювали дискомфорту містянам.

Повідомляє КП “Зеленбуд” Чернігівської міської ради.

Ні для кого не секрет, що навіть легкий мокрий сніг і мінусова температура можуть створити суцільний жах для пішоходів, вкривши бруківку тонкою крижаною плівкою. А тому фахівці підприємства на це вчасно реагують, аби чернігівці не відчували бодай найменшого дискомфорту.

– На “Зеленбуді” є черговий, який фактично є головним синоптиком. Він визначає, коли і у якій кількості повинна виходити техніка на прибирання. Як правило, найнижчою температура взимку є у проміжку між 5-ю і 8-ю годинами ранку. Найгіршими вважаються умови, коли мокрий сніг чи дощ поєднуються з падінням температури до трьох градусів морозу. Тому дуже важливо правильно визначити час – не почати прибирати надто рано до пониження температури і не пропустити утворення крижаної плівки. Тоді вже буде пізно, – ділиться секретами роботи головний інженер підприємства Василь Кошельник.

Перша задача техніки – прибрати опади – суміш зі снігу і льоду, відкривши для проходу людей основні пішохідні зони у міських парках і скверах.З цією задачею сьогодні вправно справлялися 4 трактори МТЗ зі щіткою та відвалом. А мініатюрний City Ranger потурбувався, щоб розчищені центральні сквери, Алея Героїв, парк Коцюбинського і бульвар по проспекту Миру не вкрилися льодяною плівкою. З цією метою була застосована спеціальна піщано-сольова суміш.Також о 6-й ранку на роботу вийшов навантажувач з ковшем, два трактори МТЗ з причепами для збору сміття, один МАЗ для збирання сміття з урн парків і скверів і ЗіЛ-самоскид.

Ще 4 автобуси-фургони КАВЗ розвезли 35 працівників по міських локаціях.- Наша задача – вчасно робити місто зручним для його жителів. Багато хто каже, що прибирати не потрібно. Але якраз важливо дотримуватися технології, фахового підходу і уникати створення льодяною покрову у місцях найбільшого пішохідного трафіку. Якщо цього не робити, це може створювати проблеми на досить тривалий час. Тому КП “Зеленбуд” оперативно і наполегливо працює заради комфорту і безпеки чернігівців, – коментує керівник підприємства Артем Стах.Загалом під час великих снігопадів на прибирання паркових пішохідних зон Чернігова Комунальне підприємство “Зеленбуд” Чернігівської міської ради може мобілізувати 24 одиниці техніки.