Новини

10 червня – Всесвітній День морозива

10 червня у світі відзначається День морозива. Саме цього дня 1786 року в США стартували масові продажі цих ласощів.

Точна ж дата появи морозива не відома, бо ще в стародавні часи люди навчилися змішувати фруктовий сік із льодом, що теж можна назвати одним із різновидів морозива.

 Існує легенда, що під час перських походів морозивом ласував сам Олександр Македонський. Не гребував цими ласощами і Марко Поло, який захопився ними в Китаї. Потім він став поширювати рецепти серед земляків-кулінарів.

Один із цих кулінарів згодом готував морозиво для гостей, присутніх на прийомах Катерини Медичі. Відомо, що до складу цих солодощів входив мандариновий сік, сам же рецепт суворо охоронявся. Незважаючи на це, морозиво незабаром стало поширеним.

На думку істориків, перші холодні ласощі винайшли понад п’ять тисяч років тому в Древньому Китаї. Вже тоді імператорська сім’я мала можливість насолоджуватись морозивом, до складу якого входило молоко, лід, сік і фрукти.

Морозиво до якого ми звикли з’явилось відносно недавно. У вафельному ріжку його подають лише з 1896 року, до того морозиво як правило їли з маленьких паперових тарілочок.

У всьому світі щороку споживаються близько 15 мільярдів літрів морозива. Цього достатньо, щоб заповнити 5000 олімпійських басейнів.