Новини

1 березня – Прощена неділя

Перед початком Великого посту, 1 березня, українці відзначають Прощену неділю. У цей день також завершується свято Масляної.

Прощену неділю християни відзначають кожного року. Цей день призначений для того, щоб всі вибачилися одне перед одним за образи, які спричинили.

Цей день має велике значення для кожного вірянина. Усі, хто відчувають, що мають провину перед кимось або їх мучать сумніви – мають чудову можливість залишити усі старі конфлікти та образи в минулому. 

Прощена неділя – перший крок до духовного очищення. Цей день допомагає звільнити серце від поганих емоцій та образ.
Пробачати варто навіть тим, хто не буде у вас просити пробачення. Насамперед, в Прощену неділю вибачення треба попросити у своїх батьків, навіть, якщо ви нічого поганого не зробили. Можливо, інколи, використали невдале слово, яке могло їх зачепити чи забули зателефонувати, привітати зі святом. Нехай батьки знають, що вам важливе їхнє прощення. 

Вже з 2 березня розпочнеться Великий піст, який буде тривати 48 днів. Протягом усього посту віряни відмовляються від їжі в пам’ять про сорокаденний піст Ісуса. Християни відмовляються від розваг і задоволень, присвячуючи час самопізнанню і молитвам.