Новини

Чернігів і Реймс офіційно стали партнерами

Чернігів і французьке місто Реймс підписали угоду про співпрацю. Про це повідомляє секретар міської ради Олександр Ломако на сторінці у ФБ.

«Поспілкувався з мером міста Арно Робіне, а також президентом Великого Реймсу Катрін Вотрен. Також мав нагоду виступити на засіданні в міській раді Реймсу, де була підписана угода про співпрацю між нашими містами. Беззаперечно, вони захоплюються українцями та нашим містом, й щиро хочуть підтримати нас у складний час», – зазначає Олександр Ломако.

Читайте також: Генератори, будматеріали та медпрепарати: Чернігів отримав допомогу з Франції

Для Чернігова це партнерство – стратегічна співпраця. Наше місто цікавить досвід Реймсу в поводженні з відходами та переробкою сміття, очистка води, розвиток громадського транспорту, співпраця в сфері культури.

«Але в першу чергу – це дружба між нашими містами на багато поколінь вперед. Адже між нами багато спільного. Обидва міста близькі від столиці та знають переваги та недоліки цього факту. Реймс дуже сильно постраждав під час Першої світової та має досвід не просто відновлення, а переосмислення міста, над чим зараз працює Чернігів. Обидва міста з надзвичайною історичною спадщиною та працюють над розвитком туризму (зі спільною проблемою лишити гостей на ніч в місті). А головне, ми вміємо однаково відважно боротися за свободу, пристрасно кохати та віддано дружити!», – йдеться у повідомленні.